Nedanstående stiftare har den 17 februari 2021 bildat Insamlingsstiftelsen Midnattssolens trädgård Jokkmokk. De medel som inflyter efter detta upprop ska, som en självständig förmögenhet främja stiftelsens ändamål att stödja uppförande, drift och utveckling av anläggningen Midnattssolens trädgård i Jokkmokk. De insamlade medlen kommer att förvaltas av insamlingsstiftelsens styrelse i enlighet med stiftelsens stadgar.

Den blivande anläggningen syftar till att främja trädgårds- och matkultur, naturupplevelser, samekultur och arkitektur samt forskning och utbildning inom dessa områden. Anläggningen kommer vara en attraktiv trädgårdsverksamhet för besökare och därmed stärka Jokkmokk som besöksmål.

Pengar kommer att sökas från EU, statliga och andra organisationer, men även privatpersoner är välkomna lämna bidrag till skapandet av anläggningen. Influtna pengar kommer senare, med avdrag för stiftelsens administrativa kostnader, överföras till den organisation, som ska uppföra och driva anläggningen.

Ytterligare information om projektet Midnattssolens trädgård i Jokkmokk och insamlingsstiftelsen fås av Lena Vikström, lena@lenavikstrom.se tel.nr. 0707-991581.

BG: 5688-4364 eller Swish: 123 035 00 33

Stiftarna är:
LinnéSamfundet Polcirkeln – Björn Anders Larsson
Essense of Lapland – Eva Gunnare
Arctic Guest House and Activities AB – Caisa Isaksson
Hotel Akerlund AB – Annelie Päiviö/Katrin Bagge
Jokkmokks Log AB – Päivi Sainio Rohner

Jokkmokk den 17 februari 2021